Olavs' rundstykker/brytebrød
Ingredienser:
1 kilo hvetemel
6,5 dl lunket vann
0,5 dl olivenolje
15 g salt (3 ts)
10 g sukker (2 ts)
50 g fersk gjær
Valgfrie krydder, alltid tørket krydder når vi baker. Bruk tre spiseskjeer av f. eks.:
- Timian
Rosmarin
Basilikum
Fremgangsmåte:
- Først tar du å måler opp 6,5 dl med lunket vann. Ta oppi 50 g fersk gjær sammen med 2 ts sukker. La det stå i ca. 10 minutter.
- Mål opp en kilo (17 dl) hvetemel og bland sammen salt, olivenolje og evt. krydder.
- Bland det sammen med vann/gjær-blandingen.
- Elt deigen til den blir smidig og elastisk, og til den slipper lett på bakebordet eller bollen.
- La deigen stå å heve under plastikk i 45 minutter i romtemperatur.
- Del deigen i passende emner. Hvis du vil ha brytebrød, setter du dem tett inntil hverandre. Hvis du vil ha vanlige rundstykker setter du dem med litt større avstand.
- Pensle med egg, melk, vann eller olje.
- Stek rundstykkene i en forvarmet ovn på midterste rille på 210 grader i 15-18 minutter.
Hvis du skal steke det som brytebrød skrur du ned varmen til 200 grader og steker det i 30-35 minutter. - Ta rundstykkene eller brytebrødet ut når de en gyldne og har en hul lyd når du banker lett på dem med en stekespade eller liknende.
- Gratulerer! Du har nettopp lagd noen deilige rundstykker J
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar