Olav's vidundersirup


Denne sirupen er god å ha stående i kjøleskapet - den vil bli din venn i nøden!Du trenger følgende:

5 dl vann
400 g sukker
1 kanelstang
1 vaniljestang
2 stk stjerneanis

Kok opp vann og sukker sammen med krydderne. La det småkoke i ca. 5 minutt og sett det til siden og la det kjøle ned til det når romtemperatur. Hell det over i en passende spruteflaske eller luft-tett boks og sil fra krydderne.

Hvis du trenger en god dessert i en fart kan du kutte opp en ananas i små biter og varme opp en stekepanne på middels varme. Ha ananasbitene i panna og varm opp sammen med litt sirup. Hvis du føler deg ekstra eventyrlysten kan du jo finhakke en halv chili og ha i sammen med sirupen. Serveres sammen med vaniljeis.

Du kan også bruke denne sirupen til å marinere bjørnebær eller noen andre bær eller frukter du liker.

Nam-nam!

KitchenAid - langt i fra oppskrytt


Jeg var så hedig å få en KtichenAid kjøkkenmaskin til 30-års dagen min i 2005. Denne maskinen koster skjorta, men jeg tror ikke jeg noengang har vært borti en så stillegående og pålitelig maskin noen gang.
Den er rett og slett en drøm å bruke og jeg anbefaler den på det sterkeste. Jeg anbefaler deg å kjøpe en ekstra bolle, så slipper du å vaske som om du skal operere ut hjertet på noen når du skal lage marengs og kakerøre rett etter hverandre.

Til den prisen (i skrivende stund kr 5.240) kan jeg kanskje ikke si "løp å kjøp" akkurat, men jeg sier heller: Kjapp deg og sett den på ønskelisten!

Bon apetit!

Yndlingsverktøy på kjøkkenetI føljetongen "mitt favoritt-utstyr på kjøkkenet" er det Microplane sin tur. Dette er noen helt fantastiske redskaper som tålet det meste og som holder seg skarpe år etter år. Det eldste har jeg hatt i fem år nå, og den er like skarp som når jeg fikk den.

De finnes i mange forskjellige varianter, og jeg anbefaler deg å kjøpe et par forskjellige. I Kristiansand føres de på Annekset Kjøkkendesign, men hvis du skal kjøpe dem på nett i Norge anbefaler jeg å kjøpe dem på Handberg Engros sine hjemmesider.

Bon chance!

When in Rome - evt. Stavanger...

Vi er i hjemme hos mine svigerforeldre i nyttårshelga. Alltid når vi er i Stavanger er det noen faste steder vi bare må besøke.

Le Café Francais er et must. De har en helt fantastisk Croque Monsiuer som nå ha fått vite hemmeligheten til - it's all in the cheese.... Det har også noen helt herlige konfekter og søtbakst. Jeg har alltid sagt at Pascal i Oslo har de beste kakene i Norge, men Le Café Francais er absolutt en god utfordrer. Prøv deres sitronterte, bringebær bavarois, macaron og ikke minst deres sjokolade Eclairs.

Ostehuset er også et meget hyggelig bekjentskap, ikke bare ha de deilige oster, men baksten deres burde holde enhver baker i Stavanger på tå hev.

Helgøs Matsenter er en mer eller mindre legendarisk matbutikk i Stavanger som etter hvert har bredt om seg. Det hadde vært helt fantastisk hvis de snart kunne komme seg ned til Sørlandet - jeg vet de ville vært veldig velkomne.

Til slutt er jeg nødt til å nevne A. Idsøe Kjøtt- og pølseforretning. Dette er en meget tradisjonsrik butikk som står veldig sterkt i Stavanger. Jeg vet ikke hvor mange NM-titler de har hentet hjem, men det er ikke få.

Alle de ansatte er svært kunnskapsrike og serviceinnstilte, så pengene sitter alltid løst når vi er innom. Vi har blitt så glad i Idsøe at vi til og med har kjøpte en ny kjølebag med egen kjølemotor for å få varene trygt med oss tilbake til Sørlandet. Idsøes bacon er et must!

Det var alt for denne gang.

Bon apetit et Bonne Année!