Smelting av ost!Hvis det er noe du lurer på om smelting av ost, burde denne artikkelen svare på alle din spørsmål. Hvis du lurer på noe etter å ha lest dette, kan du gå å drukne deg selv i en fondy-gryte! ;-)

http://www.finecooking.com/articles/how-to-melt-cheese.aspx

Min helt - Harold McGee!Dette er et bilde av en av min store helter innenfor matlaging og han blir regnet som en av de store (neida, jeg glemmer ikke deg, Hervé This) innenfor et felt som av mange blir kalt for molekylær gastronomi. Mannen heter Harold McGee og han har sin egen fantastiske blogg som heter The Curious Cook.

McGee utmerker seg med spørre hvorfor og ikke nødvendigvis hvordan, som kanskje er det mest vanlige spørsmålet når det gjelder mat. Men for min del er det nesten uinteressant å vite hvordan hvis man ikke vet hvorfor.

Jeg kommer tilbake til helten min senere, i mellomtiden oppfordrer jeg til å lese bloggen hans.

Ps. Harold er mannen bak den fantastiske boken "On Food and Cooking, the Science and Lore of the Kitchen", som du kan kjøpe på amazon.com: http://www.amazon.co.uk/Food-Cooking-Science-Lore-Kitchen/dp/0684800012/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1238872483&sr=8-2

Hvordan koke ett egg!?!?!

Det er vel mange som har forskjellige meninger om dette, men nå burde den diskusjonen være over en gang for alle. Noen kjemikere ved Universitetet i Oslo (UiO) har bestemt seg for å ta knekken på denne gåten, og det har de åpenbart klart.Her er lenken hos UiO, som VG baserer sin artikkel på:

http://www.kjemi.uio.no/publikum/popularkjemi/egg/

Hvis du er som meg - den som satt på fremste rad og alltid rakk opp hånda - kan du leser en meget omfattende artikkel om emnet på denne siden:

http://khymos.org/eggs.php


Enjoy!