Hvit sjokolademousse med limeHer er min oppskrift på hvit sjokolademousse med lime:

Ingredienser:
1 plate gelatin
50 g sukker
1/2 dl saft av lime
finrevet skall fra to lime
3 eggeplommer
200 g hvit sjokolade
1 beger (3dl) kremfløte

Fremgangsmåte:
Bløt gelatinen i kaldt vann. Kok sukker og lime-saft til en typp sirup. Tilsett gelatinen. Pisk eggeplommene luftig, og spe med den varme sirupen under kraftig visping. Pisk til luftig eggedosis, og til eggedosisen har fått romtemperatur. Sett sjokoladen til smelting i vannbad til den så vidt er smeltet. Avkjøl til romtemperatur. Pisk fløten stiv.

Så må du holde tunge rett i munnen:

Bland eggedosisen i sjokoladen og rør veldig hardt med en visp til en fin røre. Pisk så inn 1/4 av fløten så å få blandingen litt løsere. Vend så inn resten av fløten og lime-skallet og rør godt om til en fin mousse.
Sett blandingen kaldt i egnede former i minst 2 timer før servering.

Kos deg, Hege! :-)

SAUSEN

Dette er en fantastisk god saus som vi stadig vender tilbake til. Det er en estragonsaus som jeg har fra boken "Ingrid og kokkene" fra Gyldendal Fakta forlag fra 2000.

Ingredienser:
2 ss hakket frisk estragon
1/2 ts tørket estragon
1 sjalott
2 ts smør
3 dl tørr hvitvin
3 dl kremfløte
2 dl kyllingkraft
2 ss smør
2 ts hvetemel
salt og pepper
en klype sukker
finhakket estragon

Fremgangsmåte:
La frisk og tørket estragon og hakket sjalottløk surre litt til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok den inn til det halve. Kok fløte inn til 1/3 i en kjele for seg. Bland fløten i vinblandingen. Ha i kraft og la det koke i non minutter. Rlr sammen mykt smør og hvetemel. Visp små klatter av smør-meljevningen i sausen til den blir passe tykk. La sausen koke noen minutter for å få bort melsmaken.
Smak godt til med salt, pepper og en klype sukker. Bland finhakket estragon i sausen like før servering.

Bon apetit!