Deilig pizzasaus

Hjemme hos oss står jeg tidlig opp med lille gullet hver lørdag morgen. Dette er en gøy tid, for da baker vi og koker pasta/pizza-saus for neste uke. This one´s for you, Hege! ;-) (Og alle andre som liker den - min "hemmelige" saus er nå avslørt).

Ingredienser:
3 ss olivenolje
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
1 ts salt
2 ss oregano
2 bokser hakkede tomater

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk i olje på middels varme i ca. 10 minutter. Bland sammen med tomatpuré, sukker, salt og oregano. Bland så inn tomatene.

Nå har du to valg: Hvis du vil ha en frisk og syrlig saus koker du den i ca. 10 minutter. Her hjemme foretrekker vi en litt "tyngre" saus med tykkere konsistens. Derfor koker vi den i ca. 2 timer på middels svak varme i 1,5-2 timer uten lokk. Husk å røre i den med jevne mellomrom.

Pureer med stavmikser.
For en litt voksen smak har jeg av og til litt cayenne-pepper i...
Enjoy!

Syrlig shiffonkrem

Dette er en familiefavoritt. Den er enkel og lage og er den pene kusina til sitronfromage. Det blir luftigere i konsistensen og etter min mening litt mer balansert i forhold syre/sødme enn sitronfromagen. Her er oppskriften:

Ingredienser:

2 gelatinplater
saft og revet skall av 2 sitroner
175 gram sukker
3 store egg
3 dl kremfløte, halvpisket

Fremgangsmåte:

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5 minutter før du kryster ut vannen med hengene og legg gelatinen i en liten kjele med halvparten av sitronsaften. Varm den forsiktig opp under omrøring til den er helt oppløst. Ta kjelen av palten og sett gelatinen til side.

Skill eggeplommene fra hviten og visp sukker og eggeplommer sammen til tykk og luftig eggedosis. Rør sitronskall og resten av sitronsaften inn i den oppløste gelatinen.

Stivpisk eggehvitene i en annen bolle. Vend først den halvpiskede kremen inn i gelatinen og deretter forsiktig eggehvitene med en metallskje. Hell shiffonkremen i en bollem dekk den med plastfolie og la den stå i kjøkeskapet til den er stiv (2-3) timer.

Enjoy!