Sjokoladetrøfler med Jesper


I dag lagde jeg og Jesper sjokoladetrøfler sammen - ypperlig julegave :-)
Her er oppskriften:

300 gram mørk sjokolade
125 g fløte
75 g smør
Fløte og smør varmes opp til kokepunktet og tas av platen. Finhakket sjokolade tilsettes etter noe avkjøling og røres inn til det blir en blank og jevn masse.

Ta en form med høye kanter på ca. 15*20 cm og kle den med bakepapir. Ha sjokoladeblandingen over i formen og la den stå tildekket i kjøleskapet til den har satt seg.

Ta opp trøffel-blandingen av formen og del massen i passende biter som rulles i div. panering etter ønske (kakao, melis, nøtter, praline osv.)

Super enkelt - super godt!

Tøffe-tøff


Neste helg skal jeg tøffe meg - på ordentlig. Har lånt tidenes kuleste dessert-bok av en kompis. Her gjelder det å holde tunga rett i munnen!

Verdens beste pasta-oppskrift




Lånte en herlig bok av Calle i forrige uke - NICO av Nico Ladenis.
Hans deilige pastaoppskrift er som følger:

500 g hvetemel
2 egg
Safran-vann
1/2 ts salt

Knus eggene i et litermål og fyll opp til 2 dl med safranvann. Bland så mye safran du ha råd til en halv times tid i forveien...

Smooth....

Kiwisaus

Til dere som er glad i dessertsaus og lei av Freia's sjokoladesaus:

100 g sukker
2 dl vann
3-4 stk kiwi
1 ts vaniljesukker

Sukkerlake: Kok opp vann og sukker. La det småkoke i 5-10 minutter.

Del kiwi'ene i to og skrap ut fruktkjøttet med en skje. Ha fruktkjøttet sammen med sukkerlaken og vaniljesukkeret. Purér med en stavmikser i ca. 30 sekunder.

Denne sausen smaker deilig både kald og varm og kan lages flere dager før du skal bruke den.

Verdens beste sjokoladekake




Verdens beste sjokoladekake har bare fem ingredienser:

225 g smør
225 g sukker
225 g sjokolade
6 eggeplommer
6 eggehviter

Som du ser er denne deilige kaken glutenfri. Hvis du har tenkt å lage den til en person mer cøliaki, er det ekstra viktig å vaske kjøkkenbenk og alt utstyr du bruker slik at det ikke kommer mel på.
Varm opp ovnen til 180 grader. Smør en rund kakeform på 24-26 cm med smør.

Først smelter du smøret i en gryte på middels varme. Når smøret har smeltet, tilsetter du sukkeret og rører med jevne mellomrom til sukkeret er oppløst.

Ta gryten vekk fra platen og rør inn sjokoladen til den har smeltet og blandingen er glatt og blank.

Tilsett eggeplommene i blandingen og varm opp blandingen igjen over middels varme til den begynner å tykne. Når blandingen har tyknet lar du den stå å avkjøle seg ca. 30 min.

Pisk eggehvitene til de blir stive og bland det inn med sjokoladeblandingen du lagde tidligere.

2/3 av blandingen tar du i den ferdigsmurte formen og baker den i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutt. La kaken kjøle seg ned på kjøkkenbenken og hell over den resterende sjokoladeblandingen som glasur.



Bon apetit!