Flere artige matbilder :-)
President-valget

Dette er jo en ikke-politisk mat-blogg, så det blir en veldig svak politisk vinkling på det amerikanske valget. Her er favoritt kake/dessert oppskriftene til Cindy McCain, Michelle Obama og Hillary Clinton:

http://www.nysun.com/food-drink/recipes-by-cindy-mccain-michelle-obama/69649/

Enjoy!

Marsipan

For de nerdete av dere (og det må man jo nesten være for å lese denne bloggen), kan man lese med om marsipan her: Marsipan på wikipedia.

Oppskriften for marsipan er enkel:

500 g mandler (uten skall)
500 g melis
3 stk eggehviter

Så er det bare å pulverisere mandlene i kjøkkenmaskinen, blande med melis og elte inn eggehvitene.

Hvis du har lyst til å oppgradere litt kan du bytte ut litt av eggehvitene med glukose (da blir den mykere) eller tilsette smak som f. eks. sherry, sitronskall, limeskall, kanel osv.

Dnne oppskriften som står over er nok til at en familie på fire kan kose seg litt i jula. Dobler du oppskrifter bør du invitere en god del slekt og venner og hvis du tredobler oppskriften bør du ringe fastlegen din å fornye resepten på insulin.... :-)

Nå er det Kvelde mel som gjelder :-)Det er kanskje baking (salt og søtt) som ligger mitt hjerte aller nærmest. De siste årene har jeg fått øynene opp for hvor mye melet har å si for resultatet. Nå jeg er ute å reiser sørger jeg alltid for å kjøpe med meg forskjellige meltyper - ofte til tollernes store forundrelse :-)

Kvelde Mølle (www.kveldemel.no) lager et veldig godt hvetemel av norsk hvete. Jeg har ikke tenkt over det før, men veldig mye av det melet vi kjøper i Norge er kjøpt på store mel"børser" i utlandet. I disse miljøtider er det jo et stort poeng med kortreist mat, og da er jo mel fra Kvelde ganske ideelt. De har også et eget pastamel, men jeg synes deres "Hvetemel for finere bakverk" fungerer aldeles utmerket til pasta.

Jeg skal lage Quiche Lorraine til middag i morgen, og da skal jeg bruke dette melet - gleder meg. Oppskrift og fremgangsmåte for quiche´en kommer snart :-)

PeisenDette bildet har jo overhodet ingenting med mat å gjøre, men det er et fint bilde og peis og kakao hører jo sammen :-) Jeg tok bildet for noen dager siden - hvis du trykker på det kommer det opp i et format som er stort nok til at det gjør seg som skrivebordsbakgrunn :-)