Gelé
Ta hvilken som helst juice du pleier å drikke. Beregn 1 plate gelatin pr dl væske. Legg gelatinen i bløt i minst 5 minutter. Kok opp ønsket mengde juice, spe evt. på med litt sukker hvis du vil. Ha i geleen i passende former. La stå i kjøleskapet i minst 2 timer.
Voila!
Latterlig enkelt II
Enkel eple-dessert
Som så mye annet bra her i livet, har jeg lært denne oppskriften av min mor. Jeg har vokst opp med den og den var en kjærkommen gjenganger i oppveksten. Den har bare fem ingredienser til 4 personer:
150 g margarin/smør
150 g hvetemel
150 sukker
1 ts kanel
6 epler, ikke altfor søte
Varm opp ovnen til 200 grader.
Først lager du mørdeigen som altså består av like deler mel, sukker og smør i tillegg til 1 ts malt kanel. Du kan enten blande ingrediensene for hånd eller med kjøkkenmaskin.
Skrell eplene og fjern kjernene. Del eplene i båter og legg dem i en ildfast form. Smuldre mørdeigen over eplene slik at det dekker eplene - ikke vær perfeksjonistisk.
Stek formen i ovnen i 40-45 minutter på midterste rist.
Kan serveres med is eller med en klatt lett rømme evt. Creme Fraiche.
Bon apetit!
Som så mye annet bra her i livet, har jeg lært denne oppskriften av min mor. Jeg har vokst opp med den og den var en kjærkommen gjenganger i oppveksten. Den har bare fem ingredienser til 4 personer:
150 g margarin/smør
150 g hvetemel
150 sukker
1 ts kanel
6 epler, ikke altfor søte
Varm opp ovnen til 200 grader.
Først lager du mørdeigen som altså består av like deler mel, sukker og smør i tillegg til 1 ts malt kanel. Du kan enten blande ingrediensene for hånd eller med kjøkkenmaskin.
Skrell eplene og fjern kjernene. Del eplene i båter og legg dem i en ildfast form. Smuldre mørdeigen over eplene slik at det dekker eplene - ikke vær perfeksjonistisk.
Stek formen i ovnen i 40-45 minutter på midterste rist.
Kan serveres med is eller med en klatt lett rømme evt. Creme Fraiche.
Bon apetit!
Abonner på:
Innlegg (Atom)