Sjokolademoussekake



Oppskriften på denne kaken var den første oppskriften jeg la ut på denne bloggen i 2006. Den er en gjenganger hos oss, siden den er min elskede kones favoritt-kake :-) Her er altså oppskriften er gang til:

Verdens beste sjokoladekake har bare fem ingredienser:

225 g smør
225 g sukker
225 g sjokolade
6 eggeplommer
6 eggehviter

Som du ser er denne deilige kaken glutenfri. Hvis du har tenkt å lage den til en person mer cøliaki, er det ekstra viktig å vaske kjøkkenbenk og alt utstyr du bruker slik at det ikke kommer mel på.
Varm opp ovnen til 180 grader. Smør en rund kakeform på 24-26 cm med smør.

Først smelter du smøret i en gryte på middels varme. Når smøret har smeltet, tilsetter du sukkeret og rører med jevne mellomrom til sukkeret er oppløst.

Ta gryten vekk fra platen og rør inn sjokoladen til den har smeltet og blandingen er glatt og blank.

Tilsett eggeplommene i blandingen og varm opp blandingen igjen over middels varme til den begynner å tykne. Når blandingen har tyknet lar du den stå å avkjøle seg ca. 30 min.

Pisk eggehvitene til de blir stive og bland det inn med sjokoladeblandingen du lagde tidligere.

2/3 av blandingen tar du i den ferdigsmurte formen og baker den i ovnen på midterste rille i ca. 40 minutt. La kaken kjøle seg ned på kjøkkenbenken og hell over den resterende sjokoladeblandingen som glasur.

Pesto



Jeg har fått beskjed av min henrivende kone om å legge ut min gode pesto-oppskrift, så Elin: denne er til deg! :-)


1 bunt basilikumblader
2 fedd hvitløk
4 ss pinjekjerner, ristet gyldenbrune
40 g parmesan
1 dl olivenolje

Fremgangsmåte:

I morter:
Ha basilikum og hvitløk i en morter og knus godt. Tilsett pinjekjernene og knus dem inn i blandingen. Ris osten og bland alt sammen. Tilsett til slutt olivenoljen i en tynn stråle under stadig omrøring.

Foodprosessor:
Hvitløk og basilikum blandes i foodprosessor. Tilsett deretter pinjekjerner og revet ost og bland alt i maskinen. Ha til slutt oppi oljen under stadig omrøring. Du ser selv hvor grovt eller fint du vil ha det, alt etter hvor lenge du lar den moses i foodprosessoren.