Olavs rundsstykker

Olavs' rundstykker/brytebrød



Ingredienser:

1 kilo hvetemel

6,5 dl lunket vann

0,5 dl olivenolje

15 g salt (3 ts)

10 g sukker (2 ts)

50 g fersk gjær


 

Valgfrie krydder, alltid tørket krydder når vi baker. Bruk tre spiseskjeer av f. eks.:


 

  • Timian
  • Oregano
    Rosmarin
    Basilikum


 

Fremgangsmåte:


 

  1. Først tar du å måler opp 6,5 dl med lunket vann. Ta oppi 50 g fersk gjær sammen med 2 ts sukker. La det stå i ca. 10 minutter.
  2. Mål opp en kilo (17 dl) hvetemel og bland sammen salt, olivenolje og evt. krydder.
  3. Bland det sammen med vann/gjær-blandingen.
  4. Elt deigen til den blir smidig og elastisk, og til den slipper lett på bakebordet eller bollen.
  5. La deigen stå å heve under plastikk i 45 minutter i romtemperatur.
  6. Del deigen i passende emner. Hvis du vil ha brytebrød, setter du dem tett inntil hverandre. Hvis du vil ha vanlige rundstykker setter du dem med litt større avstand.
  7. Pensle med egg, melk, vann eller olje.
  8. Stek rundstykkene i en forvarmet ovn på midterste rille på 210 grader i 15-18 minutter.

    Hvis du skal steke det som brytebrød skrur du ned varmen til 200 grader og steker det i 30-35 minutter.
  9. Ta rundstykkene eller brytebrødet ut når de en gyldne og har en hul lyd når du banker lett på dem med en stekespade eller liknende.
  10. Gratulerer! Du har nettopp lagd noen deilige rundstykker J


 


 


 

Lykke til!